Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 8.6.2017

Saanko kotitalousvähennyksen parvekelasien asennustyöstä?

Asun viikot työni vuoksi eri paikkakunnalla omassa omistuksessa olevassa osakehuoneistossa. Kirjoilla olen kotipaikkakunnallani. Jos asennutan työskentelypaikkakunnalla olevaan asuntooni parvekelasit, saanko tästä työstä kotitalousvähennyksen?

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Kyllä, koska asunto on käytössäsi. Kotitalousvähennys myönnetään normaalisti, kunhan muut kotitalousvähennyksen edellytykset täyttyvät.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2017 on 2 400 euroa. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuu.

Vähennykseen oikeuttaa työ, joka on tehty vähennystä vaativan verovelvollisen, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Saako metsäyhtymä kotitalousvähennyksen?

Omistan yhdessä kahden siskoni kanssa metsäkiinteistön. Kyseessä on metsäyhtymä. Nyt aiomme teetättää vanhempiemme käyttämään ulkosaunaan piippuremontin ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä. Voiko kotitalousvähennyksen vaatia metsäyhtymällemme vai kuinka menettelemme?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!