Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 23.2.2023

Saimme vakuutuskorvauksen palovahingosta – saammeko kotitalousvähennyksen itse maksetuista korjauskuluista?

Asumme omakotitalossa, jossa sattui palovahinko. Vakuutusyhtiö korvasi vahingon, mutta ei kokonaan.

Joudumme maksamaan itse kymmenen prosenttia työkorvauksesta ja materiaaleista. Voimmeko tehdä kotitalousvähennyksen työkorvauksesta? Työn tekee ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys. Meillä on riittävästi vähennystä käyttämättä. Tiedämme myös, ettei materiaaleista saa vähennystä.

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Saatte kotitalousvähennyksen työkorvauksesta itse maksamastanne osuudesta. Teidän tapauksessanne vähennykseen oikeuttaa siis 10 prosenttia työkorvauksesta.

Kotitalousvähennystä ei siten saa siitä osuudesta, jonka vakuutusyhtiö on korvannut (KHO 2008:55).

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kotitalousvähennyksen tekeminen

Kotitalousvähennyksenä voit vuonna 2023 vähentää 60 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta tai 30 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut, jos kyseessä on...

Lue lisää

Kotitalousvähennys

Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Saat vähennystä tavanomaisesta kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, kunnossapito- ja perusparannustyöstä sekä tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluista.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!