Perintöverotus 23.3.2017

Saako leski perintöverotuksessa puolisovähennyksen?

Saako leski perintöverotuksessaan puolisovähennyksen, jos hän saa kuolleen aviopuolisonsa omaisuutta testamentin perusteella? Vai soveltuuko puolisovähennys vain niihin tilanteisiin, joissa leski perii aviopuolisonsa lain nojalla, kun kuolleella puolisolla ei ole rintaperillisiä?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Leski saa perintöverotuksessa puolisovähennyksen myös silloin, kun hän perii kuolleen aviopuolisonsa omaisuutta testamentin nojalla.

Puolisovähennys on ollut vuoden 2017 alusta lähtien 90 000 euroa (vuoden 2016 loppuun asti 60 000 euroa). 

Leski maksaa perintöveroa aviopuolisoltaan joko lain tai testamentin nojalla omistukseensa saamastaan omaisuudesta vasta silloin, kun kyseisen omaisuuden arvo on vähintään 110 000 euroa (perintöveroasteikon alaraja 20 000 e + 90 000 e).

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Voiko testamentin tehdä aviopuolison hyväksi?

Voiko avioliitossa oleva pariskunta, jolla on yhteisiä lapsia, tehdä keskinäisen testamentin, jonka mukaan aviopuolison kuoltua leskelle jää täydellinen omistusoikeus kuolleen aviopuolisonsa kaikkeen omaisuuteen? Vai estääkö lasten perintöoikeus tämän? Meillä on avio-oikeus toistemme omaisuuteen....

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!