Myyntivoitot ja -tappiot 11.6.2020

Myyn kesämökkini – miten lasken omistusajan?

Myyn kesämökkiäni ja minulle olisi edullisempaa laskea myyntivoittoni käyttämällä 40 prosentin hankintameno-olettamaa. Siihen vaaditaan kuitenkin 10 vuoden omistusaika. 

Miten verottaja laskee omistamisvuodet? Päivästä, jolloin olen omaisuuden ostanut vai täysinä kalenterivuosina? Jos siis olen ostanut kesämökkini 1.6.2010, tuleeko 40 prosentin hankintameno-olettaman edellyttämä omistusaikani täyteen 1.6.2020 vai vasta 1.1.2021?

Verojuristi Tero Hämeenaho vastaa:

Voit käyttää luovutusvoittosi laskennassa 40 prosentin hankintameno-olettamaa, jos myyt kesämökkisi 1.6.2020 tai myöhemmin.

40 prosentin hankintameno-olettaman käytön vaatima 10 vuoden omistusaika lasketaan päivämäärästä päivämäärään. Vuosien ei siis tarvitse olla täysiä kalenterivuosia.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!