Myyntivoitot ja -tappiot 21.10.2021

Voinko vähentää sijoitusasuntoni yhtiövastikkeet myyntiajalta?

Omistin asunto-osakehuoneiston, jota vuokrasin useita vuosia. Myin nämä asunto-osakkeet vuokraustoiminnan päätyttyä. Myyntiaika oli noin kuusi kuukautta. 

Saanko vähentää myyntiaikana maksamani yhtiövastikkeet myyntihinnasta luovutusvoiton tai -tappion verotuksessa.

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa: 

Kyllä, jos asunto-osakkeiden hankintamenona käytetään niiden todellista hankintahintaa. Myyntiajalta tai myyntiä varten tehdyn korjauksen ajalta tyhjillään olleen osakehuoneiston hoitovastikkeet saa vähentää siltä osin kuin niitä ei ole lisätty osakkeiden hankintamenoon.

Jos luovutusvoitto lasketaan vaihtoehtoisesti käyttämällä hankintameno-olettamaa (20 %/40 %), myös hoitovastikkeet jäävät vähentämättä. Hankintameno-olettama lasketaan aina omaisuuden myyntihinnasta. Hankintameno-olettaman lisäksi ei siis saa vähentää muuta omaisuuden hankintamenoa tai voiton hankkimiseen liittyneitä menoja.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 24.9.2021.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!