Myyntivoitot ja -tappiot 11.7.2024

Myin metsätilan – voinko vähentää myös myyntikulut?

Myin vuoden 2023 loppupuolella metsätilan 81 000 eurolla. Sain tilan perintönä 1990-luvun alussa. Tilan hankintahinta laskettiin 40 prosentin hankintameno-olettamalla. Erotuksesta maksoin myyntivoittoveroa. Tilan myyntikulut olivat noin 4 100 euroa. Voiko vähentää ne myyntivoitosta tai myyntihinnasta?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Et voi vähentää myyntikuluja, koska luovutusvoittosi on laskettu hankintameno-olettamaa käyttämällä. Luovutusvoitto on aina tasan 60 prosenttia myyntihinnasta, kun käytetään 40 prosentin hankintameno-olettamaa.

Voisit vähentää myös myyntikulut, jos luovutusvoittosi laskettaisiin käyttämällä todellista hankintahintaa, joka tässä tapauksessa olisi perintöverotuksessa käytetty arvo.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Myyn kesämökkini – miten lasken omistusajan?

Myyn kesämökkiäni ja minulle olisi edullisempaa laskea myyntivoittoni käyttämällä 40 prosentin hankintameno-olettamaa. Siihen vaaditaan kuitenkin 10 vuoden omistusaika. Miten verottaja laskee omistamisvuodet? Päivästä, jolloin olen omaisuuden ostanut vai täysinä kalenterivuosina? Jos siis olen...

Lue lisää

Myin kesämökin - miten lasken luovutusvoiton?

Ostin äitini kanssa rantatontin ja rakensimme sille kesämökin vuonna 2000. Omistimme mökin puoliksi (50 %/50 %). Äitini myi oman puolikkaansa minulle vuonna 2015, mutta hänelle jäi myymänsä osuuden hallintaoikeus. Äitini luopui hallintaoikeudestaan vuonna 2019, ja minä maksoin luopumisesta...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!