Vuokratulot 23.11.2017

Vuokratuloja Thaimaasta: minne maksan verot?

Minulla on vakituinen asunto Suomessa, ja aion ostaa lomakiinteistön Thaimaasta. Minne maksan tuloveroja mahdollisista lomakiinteistön vuokratuloista tai myöhemmin mahdollisesta myyntivoitosta? Vaikuttaako myyjän kansalaisuus mitenkään asiaan? Aion asua Thaimaassa itse noin 4–5 kuukautta vuodessa. 

Verojuristi Georg Rosbäck vastaa:  

Koska asut Suomessa, olet täällä yleisesti verovelvollinen. Tämän vuoksi sinun tulee lähtökohtaisesti maksaa veroja Suomeen maailmanlaajuisesti kaikista tuloistasi.

Suomen ja Thaimaan välisen tuloverosopimuksen mukaan myös Thaimaa voi verottaa lomakiinteistön myynnistä ja vuokraamisesta saamasi tulot. Näin nämä tulosi voidaan verottaa molemmissa valtioissa kansalaisuudesta riippumatta.

Kaksinkertainen verotus poistetaan Suomen ja Thaimaan välisen verosopimuksen mukaisesti niin sanotulla hyvitysmenetelmällä. 

Kun selvität näistä tuloistasi Thaimaahan maksamasi tuloveron määrän, Suomi hyvittää verosopimuksen mukaiset verot Suomessa maksuunpantavasta verosta.  Hyvitys on enintään Suomessa samasta tulosta maksettavan veron määrä.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!