Veroilmoitukset henkilöverotuksessa 4.5.2021

Pitääkö Yhdysvalloista saatu korona-avustus ilmoittaa veroilmoituksessa?

Sain Yhdysvalloista USA:n korona-avustusta. Täytyykö avustus ilmoittaa Suomen veroilmoituksessa? Jos täytyy, missä kohdassa ilmoitan avustuksen?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Kyllä täytyy. Ilmoita saamasi Economic Impact Payment -tuki Suomen veroilmoituksella viimeistään toukokuun määräpäivänä.

Ilmoita tuki kohdassa Ulkomailta saadut ansiotulot vuonna 2020. Jos esitäytetyissä tiedoissa ei näy ulkomaantuloja, siirry vaiheeseen Muut tulot. Valitse Avaa erittely kohdassa Muut ulkomailta saadut ansiotulot ja valitse sen jälkeen Lisää uusi ansiotulo. Ilmoita seuraavat tiedot: Maksajan nimi: US Government, Maa, josta tulo saatu: Yhdysvallat, Tulon laji: Muu tulo, Muun tulon kuvaus: Economic Impact Payment, Julkissektorin maksaja: Kyllä.

Jos ilmoitat paperilomakkeella, ilmoitus tehdään lomakkeella 16 A Selvitys ulkomaan tuloista (ansiotulot). Ilmoita tulo kohdassa 5.6: Muun tulon kuvaus: Economic Impact Payment, Maa, josta tulo saatu: Yhdysvallat, Maksajan nimi: US Government, Julkissektorin maksaja: Kyllä.

Ilmoita lisäksi myös muut tarvittavat tiedot, kuten tulon määrä. Ilmoita nämä tiedot Omaverossa, jos ilmoitit korona-avustuksen Omaverossa tai paperilomakkeella, jos ilmoitit avustuksesta paperilla.

Muunna Yhdysvaltojen dollareissa saamasi tulon määrä euroiksi maksupäivän valuuttakurssin mukaan. Voit käyttää myös Euroopan keskuspankin julkaisemaa vuoden 2020 keskikurssia (1,1422).

Et maksa tuesta Suomessa veroa. Tulo kuitenkin huomioidaan kokonaistuloissasi, kun lasketaan veroprosenttia muille mahdollisille ansiotuloillesi. 

VEROILMOITUS 2020 – VINKKIPAKETTI SINULLE

Taloustaidon vinkkipaketissa Veronmaksajien verojuristien neuvot veroilmoituksen tarkistamiseen >>

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!