Metsäverotus 10.12.2020

Pitääkö metsävähennys vaatia itse, vai tekeekö verottaja sen automaattisesti?

Myyn puuta vuonna 2017 ostamaltani metsätilalta kahtena peräkkäisenä vuotena. Vaadin metsävähennystä ensimmäisenä vuonna. Metsävähennyspohjaa jää vielä jäljelle.

Laskeeko verottaja metsävähennyksen puunmyyntituloistani toisena vuonna automaattisesti, vai pitääkö sitä edelleen vaatia itse? Verottajallahan on tiedot olemassa valmiina.

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Metsävähennystä pitää itse vaatia joka vuodelle erikseen, jos sitä haluaa metsäverotuksessa hyödyntää.

Metsävähennystä ei ole pakko tehdä, vaikka siihen olisikin oikeutettu. Verohallinto ei tee metsävähennystä ilman vaatimustasi.

Jos unohtaa vaatia metsävähennystä veroilmoituksella, sitä voi vaatia verotuksen päätyttyä jälkikäteen oikaisuvaatimuksella, kunhan ehtii tehdä sen määräajassa. Esimerkiksi vuotta 2018 koskevan oikaisuvaatimuksen on oltava perillä viimeistään 31.12.2021.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Voiko jakamaton kuolinpesä hyödyntää metsävähennystä?

Olen osakkaana kuolinpesässä. Perinnönjättäjä kuoli reilu vuosi sitten. Osakkaita on neljä tasaosuuksin. Kuolinpesässä on vain metsätila. Aion ostaa yhdeltä osakkaalta hänen pesäosuutensa. Kauppahintana käytetään samaa arvoa kuin perintöveropäätöksessä eli luovutusvoittoa ei synny. Perinnönjakoa...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!