Arvonlisäverotus ja valmisteverotus 16.2.2017

Pitääkö liikehuoneiston myynnistä maksaa arvonlisävero?

Omistan liikehuoneisto-osakkeen ja saan huoneistosta vuokratuloa. Vuokralainen harjoittaa huoneistossa arvonlisäverollista liiketoimintaa.

Olen hakeutunut vuokraustoiminnasta arvonlisäverovelvolliseksi. Perin vuokran arvonlisäverollisena ja vähennän vuokraustoiminnan kuluihini liittyvän arvonlisäveron. Mitään ns. kiinteistöinvestoinniksi katsottavaa remonttia tai muuta sellaista ei ole tehty.

Jos myyn kyseisen liikehuoneisto-osakkeen, pitääkö myös osakkeen kauppahinnasta periä arvonlisävero?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Huoneisto-osakkeen myyntihintaan ei lisätä arvonlisäveroa. Tällaisen osakkeen myyntihinta on arvonlisäverotonta, koska kyse on kiinteistöön kohdistuvan oikeuden luovutuksesta. 

Vaikka oletkin hakeutunut kiinteistön vuokraustoiminnasta arvonlisäverovelvolliseksi, ei itse osakkeen myynti ole arvonlisäverollinen. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Pitääkö laskussa periä arvonlisäveroa?

Liiketoimintani on niin pientä, että siitä ei tarvitse ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi. Pitääkö normaalista palvelumyynnistä kuitenkin periä arvonlisävero? Perinkö laskussa arvonlisäveroa, vaikka en sitä maksa? Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa: Jos et ole arvonlisäverovelvollinen, et saa...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!