Eri yritysmuotojen verotus 20.7.2023

Työntekijä yöpyi hotellissa Saksassa – miten lasku vähennetään Suomen verotuksessa?

Yritykseni työntekijä yöpyi hotellissa myynninedistämismatkalla Saksassa. Laskussa on Saksan arvonlisävero. Miten lasku vähennetään Suomen verotuksessa?

Verojuristi Miika Härkönen vastaa:

Tuloverotuksessa lasku vähennetään ilman arvonlisäveron osuutta täsmälleen samalla tavalla kuin suomalainen hotellilasku.

Suomalaiselle arvonlisäveroilmoitukselle ei saa merkitä Saksan arvonlisäveroa. Toisessa EU-maassa tehtyjen hankintojen arvonlisävero voidaan kuitenkin saada palautuksena. Palautushakemuksen voi tehdä Omaverossa toiminnolla ”Arvonlisäveron palautus muista EU-maista”.

Verohallinto on antanut palautushakemuksen tekemisestä tarkempaa ohjeistusta sivustollaan.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten selvitän vähennettävän arvonlisäveron?

Ostin pakettiauton yritykselleni arvonlisäverollisen liiketoiminnan käyttöön. En löydä myyjäliikkeen laskusta arvonlisäveron määrää. Laskussa mainitaan ”voittomarginaalijärjestelmä – käytetyt tavarat”. Mistä löydän vähennettävän arvonlisäveron määrän?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!